Beginnen met Tantrische seks / Kan de Divacup gebruikt worden i.c.m. een spiraaltje?

Ja, er zijn veel vrouwen die de Divacup gebruiken i.c.m. met een spiraaltje (IUD).

De Divacup wordt laag onderin de vagina gedragen. De baarmoederhals (cervix) ligt dieper in de vagina. Het hormoonhoudende spiraaltje (merknaam: Mirena) is een soort kruising tussen het koperspiraaltje en de pil. Het spiraaltje moet door een arts via de baarmoedermond in de baarmoederholte worden ingebracht.
Na het inbrengen blijven de draadjes van het spiraaltje uit de baarmoedermond steken. Je kunt het spiraaltje er niet zomaar uittrekken. Lees voor gebruik i.c.m. Divacup nog even goed de gebruiksaanwijzing. Verbreek bij het verwijderen van de Divacup altijd eerst het vacuüm.
Mirena werkt zeer lokaal, er worden slechts kleine hoeveelheden hormoon afgegeven. Mirena stopt de menstruatiecyclus niet, maar voorkomt de eventuele innesteling van de eicel.
Hoewel de normale menstruatiecyclus blijft bestaan zal je bloedingspatroon zeker veranderen; het bloedverlies en de menstruatieduur verminderen aanzienlijk.
Een jaar na het plaatsen van Mirena heeft ongeveer 75% van de vrouwen licht bloedverlies gedurende twee dagen per maand, terwijl 20% van de vrouwen helemaal geen bloedverlies meer heeft.

Mark as helpful. 2

Geplaatst in: Divacup