Beginnen met Tantrische seks / Kan de Divacup gebruikt worden i.c.m. de Nuvaring?

Ja, er zijn veel vrouwen die de Divacup samen met de Nuvaring gebruiken.

NuvaRing is een flexibele anticonceptiering die je in je vagina draagt. Het inbrengen gaat ongeveer hetzelfde als een tampon. Je laat de Nuvaring drie weken in de vagina. De werking is te vergelijken met de anti-conceptiepil. Na de derde week draag je geen ring, dit is de stopweek, in de ringloze week zal je ook gaan menstrueren.

Tijdens het gebruik van de Nuvaring, zal het grootste deel van je menstruatie samenvallen met de periode waarin je geen ring draagt. Mocht je in de laatste toch nog vloeien dan kun je de Divacup gerust samen met de ring gebruiken. Je brengt altijd eerst de Nuvaring in en dan pas de Divacup. De Divacup draag je vooraan in de vagina, terwijl je de ring wat verder door kunt duwen. Voor de werking van de Nuvaring maakt het niet uit waar deze in de vagina geplaatst is. Je duwt de ring altijd zover door, tot dat je deze niet meer voelt zitten.

Bij het verwijderen van de Divacup altijd eerst het vacuum verbreken. Lees ook goed de bijsluiter. Mocht het gebeuren dat de Nuvaring bij het verwijderen van de Divacup toch een keertje mee naar buiten komt, dan kun je deze gewoon weer terugplaatsen. Spoel de Nuvaring voor het terugplaatsen even af met water.

Behalve de laatste dagen van de menstruatie in de stopweek, is de Divacup ook een goede oplossing bij het starten met de Nuvaring. Je start meestal met de Nuvaring op de eerste dag van je menstruatie. Ook kan in de beginfase weleens een tussentijdsebloeding optreden.

De Nuvaring kan ook gebruikt worden om je menstruatie uit te stellen of over te slaan. Na 3 weken breng je dan meteen een nieuwe ring in. Ook bij het uitstellen of overslaan van de menstruatie is altijd kans op een tussentijdse- of doorbraakbloeding.

Mark as helpful. 2

Geplaatst in: Divacup