De oplossing voor je herbruikbare menstruatieproducten / Hoe maak ik de Divacup schoon in een openbaar toilet?

Bij openbare toiletten is vaak een open wasgedeelte, om je handen te wassen, dat gescheiden is van het toilethokje. Je cup schoonspoelen in het openbaar gedeelte zou niet prettig voelen. Ook is het moeilijk heen en weer lopen zonder bescherming.

In dat geval gooi je de Divacup alleen leeg, eventueel maak je ‘m nog wat schoner met een wc-papiertje. Daarna kun je de cup weer inbrengen. Schoonspoelen doe je dan de eerst volgende keer dat je wel in de gelegenheid bent.

Een andere alternatieve oplossing is de Divacup schoon te plassen. Misschien dat deze laatste oplossing voor sommigen juist nog ongemakkelijker voelt. Het is een effectieve oplossing en urine is steriel. Indien je een tas meeneemt kan je daarin ook een flesje water doen om de Divacup af te spoelen.

Er zijn ook vrouwen die twee Divacups hebben. De cups kun je dan afwisselen en goed schoonmaken als het jou beter uitkomt. Overigens kun je een divacup tot 12 uur dragen, zonder deze te hoeven legen of schoonmaken. Tijdens het plassen (of poepen) hoeft de Divacup ook niet verwijderd te worden.

 

Mark as helpful. 0

Geplaatst in: Divacup