Ingetrokken tepels

Ingetrokken tepels zijn vaak al vanaf de geboorte aanwezig (2% van de bevolking). Veelal is dit erfelijk bepaald. Ingetrokken tepels of platte tepels ontstaan doordat de melkkanalen binnenin de borst korter zijn dan de dikte van de borst. Het gevolg hiervan is dat de tepel naar binnen wordt getrokken.

Niet aangeboren ingetrokken tepels

Ingetrokken tepels of platte tepels kunnen ook op latere leeftijd ontstaan. Wanneer dit in de puberteit gebeurd spreekt men ook wel van ‘slecht aangelegde’ tepels.

Ingetrokken tepels na een borstoperatie

Direct na een borstoperatie kan een vrouw ook last krijgen van ingetrokken tepels.

Wees alert bij plotselinge veranderingen

Als de tepels zich plotseling gaan intrekken (inverteren), kan dit een symptoom van een ontsteking, littekenvorming of zelfs kanker zijn. Onderzoek jouw borsten daarom zelf regelmatig op veranderingen en neem bij twijfel altijd contact met je huisarts op.

Problemen bij borstvoeding

Ingetrokken tepels worden vaak vooral als een cosmetisch probleem gezien. Veel vrouwen ontdekken pas tijdens hun eerste zwangerschap dat de tepels in de eerste maanden van de zwangerschap niet of niet voldoende naar voren komen. Ingetrokken tepels of platte tepels kunnen echter ook een belemmering vormen tijdens de borstvoeding van een kind. Om dit probleem te verhelpen kan de vrouw zogenaamde ‘borstschilden’ gebruiken.

Ingetrokken tepels corrigeren met De Niplette®

De Niplette® is een eenvoudige en pijnloze manier om ingetrokken tepels te corrigeren. Door een constante zuiging worden de melkgangen in de borst opgerekt waardoor weefselexpansie ontstaat.

Het resultaat is vrijwel altijd blijvend

De snelheid waarmee de correctie tot stand komt hangt in eerste instantie af van de mate waarin de tepel is ingetrokken. Daarnaast spelen zowel de conditie van het spierweefsel een rol. Evenals het aantal keren dat de Niplette® gedragen wordt.

Meer informatie op: http://www.ingetrokkentepels.nl/