Mogelijke oplossingen bij endometriose

In het expertisecentrum Endometriose in Balans in HMC Bronovo in Den Haag wordt endometriose behandeld. Bij Endometriose in Balans wordt gewerkt met een holistische aanpak in multidisciplinaire behandelteams. De patiënt heeft daarbij de regie over haar eigen behandelplan.

Behandeling van endometriose via een multidisciplinaire aanpak

Initiatiefnemers van Endometriose in Balans zijn gynaecologen drs. Maddy Smeets, dr. Johann Rhemrev en dr. Jim English. Zij werken nauw samen met de medisch specialisten en verpleegkundigen van HMC.

Wetenschappelijk onderzoek naar endometriose

Op het gebied van wetenschappelijk onderzoek werkt het centrum samen met de afdeling gynaecologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en met de Medical Delta. De TU Delft maakt ook deel uit van het Medical Delta. Dit moet uiteindelijk leiden tot medische innovaties, die de behandeling van endometriose verbeteren.

Behandeling van endometriose met Primolut N

Artsen schrijven Primolut N voor bij o.a. abnormaal vaginaal bloedverlies, stoornissen tijdens de menstruatiecyclus, overgangsklachten, menstruatieklachten en endometriose.

Primolut N bevat een progestageenhormoon

De werkzame stof in Primolut N is Norethisteron. Norethisteron is een vrouwelijk progestageenhormoon.

Klaarkomen om endometriose tegen te gaan?

Volgens professoren Meaddough en Olive uit de Southern Connecticut State University is een orgasme tijdens de maandstonden (menstruatie) een risicoverlagende factor op endometriose. Niet alle deskundigen ondersteunen dit onderzoek van Meaddough en Olive.